fredag 9 december 2011

Just nu läser jag ...

Det är dags för bokbloggsjerka hos Annika och hon ber oss berätta vad vi läser just nu. Temat för mig verkar vara att jag precis avlutat och påbörjat böcker. Igår avslutade jag bokklubbsboken Döden på en blek häst av Amanda Hellberg. En bok mycket bättre än jag förväntat mig. Maja Grås mamma, som varit försvunnen i många år, hittats död i England samtidigt som Maja ska börja läsa konst i Oxford. Skräckaktig, spännande och med Oxford-miljö, vackert språk, ja en positiv läsupplevelse.

Så nästa bok har precis påbörjats, bara hunnit läsa ett trettiotal sidor i Michael Connellys Nio drakar. Harry Bosch har efter en månad av inte så mycket jobb fått i uppgift att reda ut ett mord på butiksägaren Mr Li. Han har många år tidigare träffat Mr Li och hittills är det vad som har hänt. Jag ser fram emot att läsa vidare i den senaste Bosch-deckaren.

 En tredje bok där vi bara läst första kapitlet är Bankrånet av deckareförfattaren Anna Jansson som jag och stora sonen läser, Den handlar om Emil Wern som har en detektivbyrå i Visby, nu är det första advent och första snön har kommit och de ska på julmarknad. Vi har läst flera av dem och sonen gillar dem. Passande bok förresten i juletider med snö, första advent och julmarknader. Synd att det inte är sånt härligt julväder här utan ösregn och blåst....

7 kommentarer:

 1. Oj mycket på gång :) Jag har bara läst en bok i taget en tid nu och den jag läser nu är så pass spännande att det får räcka med den också ensam ett tag till :).

  SvaraRadera
 2. Fast det är bara en i taget om man bortser från boken jag och sonen läser. Förr läste jag alltid flera böcker men det lyckas jag sällan med nu.

  SvaraRadera
 3. Amanda Hellbergs böcker är jag jättesugen på, men jag vill så gärna läsa dem i ordning och Styggelsen finns inte i pocket.

  Och så skäms jag lite när jag erkänner att jag faktiskt aldrig läst något av Connelly... men jag har faktiskt första delen om Harry Bosch i bokhyllan :)

  SvaraRadera
 4. Är böckerna om Emil Wern bra? Jag har söner i passande ålder och jagar alltid läsvärt åt dem!

  SvaraRadera
 5. Jag har/hade "Döden på en blek häst" hemma förut, vet inte om jag har kvar den eller om jag har gett bort den. Men efter att jag läste vad du skrev om boken så hoppas jag att jag har den kvar hemma, blev lite sugen på att läsa den :P

  Vad kul att din son gillar Anna Janssons böcker om Emil Wern, hade jag varit i den åldern hade jag förmodligen också gillat dem, gillade "deckare" redan då :P :)

  SvaraRadera
 6. Bör man läsa Emil Wern-böckerna i ordning? Eller kan man hoppa direkt på den här med lite jultema? :-)

  SvaraRadera
 7. Vi har inte läst Emil Wern-böckerna i ordning, tror jag iaf inte. Tycker de är rätt charmiga, sonen gillar dem. Funkar både som högläsning och att läsa själv.

  SvaraRadera