tisdag 14 februari 2012

Veckans tematrio

Hos Lyran är veckans fråga:  Vilka böcker/författare ogillar ni (eller gillar oväntat lite) trots att ni förväntat er eller "borde" gilla?

Det var lite klurigt men jag kom på tre:

1. Sagan om ringen - triologin. Så många människor som helt lyriskt pratar om hur fantastisk serien är och hur många gånger de läst har fått mig att tro att jag åtminstone borde tycka de var okej. Men icke, jag kan verklligen inte förstå storheten. Nu är inte fantasy min favoritgenre men jag trodde nog jag skulle ta mig igenom dem. Det konstiga är att jag verkligen gillar filmerna men i böckerna bara går och sjunger de och inget händer.

2. Selma Lagerlöf är en stor författare och någon man borde gilla. Jag har tyvärr aldrig förstått hennes storhet, har försökt och vill verkligen. Visst borde man som svensklärare tycka om hennes verk men nej...

3. Mons Kallentofts första deckare gillade jag skarpt så jag gav mig på del 2 och 3 och blev såå besviken. Först var det den kallaste vintern i mannaminne, sen den varmaste sommaren någonsin och sist den regnigaste hösten någonsin. Så trist. Jag har inte vågat mig på den fjärde, har det aldrig varit så mycket pollen i luften den våren? Usch nu var jag visst elak, kanske ska göra ett försök om ett tag så jag har lite distans till dem.

3 kommentarer:

  1. *sitter och fnissar åt kallentofts väder i din beskrivning*

    SvaraRadera
  2. Har inte lyckats läsa Sagan om ringen heller, men älskar filmerna. Konstigt. Selma däremot, där har du fel. ;)

    SvaraRadera
  3. Visste att du skulle säga så om Selma ;)

    SvaraRadera