torsdag 24 november 2011

Spänning i Holt-deckareFlimmer är Anne Holts 17:e bok. Den här boken har hon skrivit tillsammans med sin bror, läkaren Even Holt. Det tog ett tag innan den tog tag i mig men det var nog mer att jag bara läste korta avsnitt på kvällen, rätt trött. Dessutom tog det 50 - 100 sidor innan något spännande hände. Sen tog det fart och i sin helhet var det en bra bok. Inte Anne Holts bästa men klart läsvärd.

Vi får följa Sara Zuckerman, hjärtspecialist på ett norskt sjukhus. Två av hennes hjärtpatienter dör två dagar efter de fått en ICD, hjärtstartare inopererad. För Sara är detta något ovanligt, att patienterna dör. Kort efter hittar hennes kollega Ola Farmen en ICD, undersöker den och inser att det är något fel. Det verkar som om någon medvetet programmerat den så att patienterna ska dö. Sara och Ola börjar söka efter svaret men gör det bakom ryggen på sjukhusledningen. samtidigt får vi följa några personer i USA, bl a Otto Schultz, ägare till Mercury Medical, företaget som säljer de manipulerade hjärtstartarna. Som läsare inser man att något är på gång, om det visar sig vara något fel på produkten kan det få stora ekonomiska problem för Mercury. Vem är det som vill dem något ont och hur ska det lösas?

Det är en spännande deckare i en annan miljö. Framför allt är det läkare som löser gåtan och inga poliser. Det är lite ovanligt. Historien är relativt kronlogisk men med några tillbakablickar. Det funkar bra, det är inte för mycket av den varan. Som väldigt många berättelser växlar det mellan olika personer. Jag är lite trött på det för tillfället men i den här boken är just växlingen mellan personer som skapar spänning. Historien känns väldigt up-to-date, nya händelser finns omnämnda. Ja, det är en bra deckare som jag kan rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar