onsdag 23 november 2011

Nordisk läsutmaning

Dantes bibliotek har inför nästas års bokmässa startat en läsutmaning på temat nordisk litteratur. Varje månad läser man en författare från ett nordiskt land och denna första månad är det Finlands tur. På mitt bibliotek hittade jag av en slump en finsk noir-deckare som jag lånade åt min man. Jag brukar göra det, låna massor av böcker till min man. Så när han läst färdigt den insåg jag att det var passande att själv läsa den. Det är Fälla av Marko Leino, nominerad till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln 2011. Jag har läst ca 80 sidor men har inte riktigt fastnat i den än. Förhoppningsvis blir det bättre när jag börjar känna igen karaktärerna, hittills är det många namn och jag har inte koll. Den 30:e november ska det finnas en recension av boken så det är bara att läsa på.

3 kommentarer:

  1. tycker verkligen du ska testa se filmen först då:) med vissa böcker läser jag dem först medan andra ser jag filmen först:)

    SvaraRadera
  2. Den här finns nog inte som film men ska kanske testa att läsa nån bok jag sett som film.

    SvaraRadera
  3. Det låter ändå som en ganska bra bok, men jag känner igen det där med att seg hjärna förstör böcker. Kämpar fortfarande med mr Y.

    SvaraRadera