lördag 14 april 2012

Mörk jord äntligen läst!

 Har stått på kö på biblioteket på Belinda Bauers Mörk jord sen jag hörde den lovordas av Magnus Utvik på SVT morgon. Nu blev det äntligen min tur att läsa den och jag blev inte besviken. Den var så bra som hoppats. 12-åriga Steven Lamb lever ett ganska trist liv med sin mamma, mormor och lillebror. Han har en vän, Lewis, som han mer och mer isolerear sig ifrån. Efter skolan går Steven till Exmoorheden för att gräva. För 18 år sen försvann hans morbror Billy och polisen tror att pedofilen Arnold Avery mördade honom och grävde ner honom på Exmoorheden. Billy har aldrig hittats och Steven hoppas hitta hans kropp och på så sätt hela familjen. För att lösa detta tar Steven kontakt med Avery i fängelset och de börjar en kryptisk brevväxling. Detta leder till en mycket spännande historia som man helst inte vill sluta läsa.

Belinda Bauer har verkligen lyckats skapa en otäck miljö och beskriver psykopaten och pedofilen Avery på ett bra sätt. Nu ser jag fram mot Belinda Bauers nästa bok Skuggsida. Hoppas inte jag behöver vänta lika länge på biblioteket.

2 kommentarer:

 1. Vill verkligen läsa den här! Måste, måste köpa!

  SvaraRadera
 2. Hej, är ni intresserad av deckare. Då kanske jag kan tipsa dig om böcker som ni garanterat inte snubblar över i bokhandeln. Jag ger ut deckare på eget förlag men.....är ingen galen rättshaverist. Jag tröttnade helt enkelt på att stå i kö och vänta på refuseringsbrev från de stora förlagen. Nu ger jag ut min andra deckare som heter “Vän med DödEn”. Det är en fristående fortsättning på min första deckare “Mordet på Hammarskjöld” som kom ut förra sommaren.
  Mer information om båda böckerna hittar du på: www.deckarforlaget.com
  Läsarkommentarer till “Mordet på Hammarskjöld” hittar du på
  http://www.boktipset.se/bok/mordet-pa-hammarskjold
  Vänligen: Samuel Karlsson

  SvaraRadera